Jeśli szukasz przepisu na coś słodkiego i przy okazji zdrowego, ten przepis jest dla Ciebie 🙂 . Z podanych składników otrzymujemy 10 dużych ciasteczek. Jedno, to 100kcal (13 g węglowodanów; 2,5 białka; 5,7 g tłuszczu).

Składniki:

    • 1 jabłko
    • 20 g siemienia lnianego
    • 25 g słonecznika łuskanego
    • 20 g potłuczonych orzechów włoskich
    • 30 g maku
    • 40 g rodzynek
    • 50 g płatków owsianych bezglutenowych
    • 10 g oleju kokosowego
    • 30 g miodu
    • 60 ml mleka kokosowego
    • 30 g mąki gryczanej

 

Sposób przygotowania:
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Dodać wszystkie składniki, dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut. Masę wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 150 stopniach przez 10 minut, po czym odwrócić ciastka na drugą stronę. Piec kolejne 10 minut. Wyłączyć piekarnik, ciastka przełożyć na kratkę. Suszyć przy lekko uchylonym piekarniku przez 10 – 15 minut.

Gotowe! 🙂

 

You might also like

Bezglutenowa kanapka z mozzarellą i pomidorem, oraz kanapka z pastą z awokado i bekonem
Read more
Malta – raj dla bezglutenowców
Read more
Bezglutenowe, wege „butter halloumi” à la „butter chicken”
Read more
Bezglutenowe orzechowe ciasteczka gryczano-owsiane
Read more
Bezglutenowy czekodżem z śliwek
Read more

0 comments

Leave a reply