Jeśli szukasz przepisu na coś słodkiego i przy okazji zdrowego, ten przepis jest dla Ciebie 🙂 . Z podanych składników otrzymujemy 10 dużych ciasteczek. Jedno, to 100kcal (13 g węglowodanów; 2,5 białka; 5,7 g tłuszczu).
Składniki:
- 1 jabłko
- 20 g siemienia lnianego
- 25 g słonecznika łuskanego
- 20 g potłuczonych orzechów włoskich
- 30 g maku
- 40 g rodzynek
- 50 g płatków owsianych bezglutenowych
- 10 g oleju kokosowego
- 30 g miodu
- 60 ml mleka kokosowego
- 30 g mąki gryczanej
Sposób przygotowania:
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Dodać wszystkie składniki, dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut. Masę wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 150 stopniach przez 10 minut, po czym odwrócić ciastka na drugą stronę. Piec kolejne 10 minut. Wyłączyć piekarnik, ciastka przełożyć na kratkę. Suszyć przy lekko uchylonym piekarniku przez 10 – 15 minut.
Gotowe! 🙂
0 comments