Szybka, pyszna i łatwa w przygotowaniu zupa krem z brokułów z dodatkiem sera cheddar. By ją przyrządzić potrzebujesz jedynie 6 składników 🙂

Moja zupa krem wyróżnia się przede wszystkim obecnością słonecznika łuskanego. Wszyscy uparcie przygotowują zupy krem z grzankami. Koniecznie spróbujcie mojego sposobu, naprawdę nie pożałujecie 🙂 Szykujcie więc garnek i zaczynajcie gotowanie!

Składniki:

  • 20 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g brokuła
  • 50 g sera cheddar
  • garść słonecznika łuskanego
  • ok. 250 ml wywaru warzywnego
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wywar warzywny wlej do garnka. Brokuła podziel na małe różyczki i dodaj do wywaru. Gotuj pod przykryciem aż brokuł będzie miękki (ok. 10-15 minut). Na patelni rozpuść masło, zeszklij pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodaj do zupy. Zetrzyj 40 g sera na tarce z dużymi oczkami,  wsyp do zupy. Całość zblenduj i dopraw solą oraz pieprzem.

Zupę podawaj z serem cheddar oraz słonecznikiem.

 

Gotowe! 🙂

You might also like

Krem z białych warzyw z „chrupkami” z ciecierzycy
Read more
Bezglutenowa zupa krem z pieczonych pomidorów
Read more
Bezglutenowe risotto z dynią i kurczakiem
Read more
Bezglutenowy kumpir (zapiekany faszerowany ziemniak)
Read more
Bezglutenowy makaron z łososiem w sosie sojowo miodowym z dodatkiem cytryny
Read more

0 comments

Leave a reply